Összes blog bejegyzés

ELADÓ AZ OVIABC.HU!

OviABC2023.07.28

Az OVIABC.HU domain név, a hozzá tartozó weboldallal eladásra kerül. Az ajánlatokat az INFO@OVIABC.HU e-mail címre várjuk.

Óvodába járás alól felmentés

OviABC2020.02.05

Az óvodába járást a 2011. évi CXC. törvény előírja, így minden 3. életévét betöltött kisgyermek napi 4 órában óvodaköteles. Azonban vannak olyan esetek amikor a felmentés indokolt lehet, a törvény viszont szigorúan korlátozza ezeket a lehetőségeket. Nézd meg, milyen esetben kérheted gyermeked felmentését az óvodai látogatás alól.

Beszélgetés óvodáskorúakkal

OviABC2019.12.08

Ma már köztudott, mennyire fontos az óvodáskorúak lelki fejlődése szempontjából, hogy a minél többet beszélgessenek a szüleikkel. De hogyan kerüljük el a 3 leggyakoribb hibát?

A 10 legrosszabb karácsonyi ajándék

OviABC2019.12.08

Nyakunkon a karácsony! Bármelyik játékboltban kismillió remek játék közül választhatunk ajándékot a lurkóknak, de azért nem lehetetlen belefutni egy-egy hmmm... nem túl jól sikerült termékbe sem. Megpróbáltuk összeszedni az elmúlt évek legrosszabb 10 játékát.

Irigy gyerekek

OviABC2019.12.08

Megtanulni megosztani a dolgokat másokkal nem csak nehéz, de hosszú folyamat is. Ez a tulajdonságunk gyermekkori kialakulásától, tinédzser koron át, még felnőtt korban is fejlődik.

Beszélgetés óvodásokkal 2.

OviABC2019.12.08

Az előző bejegyzésben leírtuk a három leggyakrabban elkövetett hibát, ami egy szülő-gyermek beszélgetés során előfordulhat. Most jöjjenek azok a tippek, amelyek segítségével esélyesebb egy könnyed csevegés az ovisunkkal.

A kreativitás fejlesztése óvodáskorban

OviABC2019.12.08

Hogyan fejlesszük a gyerekeink rajzkészségét? Érdemes beíratni rajztanfolyamra egy kiscsoportos óvodást? Hogyan növeljük a kicsik önbizalmát? Válaszok és ötletek kreatív témában.

Megnyílt az OviABC!

OviABC2019.12.08

A gyakorló óvodavezetőkkel, online marketing- és informatikai szakértők bevonásával tervezett portálunk elsődleges célja, hogy megkönnyítse az óvoda választást a szülők számára. A helyes döntésnek a szakemberek szerint a következő három fundamentuma van.

Emlékeztető óvoda látogatáshoz

OviABC2019.12.08

Az előzetes óvodalátogatás az egyik legfontosabb módszer annak eldöntésére, hogy az adott intézmény megfelelő-e a gyermekünk számára vagy sem. A nyílt napokon azonban nem érdemes felkészületlenül megjelenni, mert keveset érünk a legjobb kérdéssel is, ha már csak a hazaúton jut eszünkbe.

Kezdődhet a korizás!

OviABC2019.11.29

Az advent közeledtével egyre több hangulatos korcsolyapálya nyitja meg kapuit a kicsik és nagyok számára egyaránt. Összegyűjtöttünk néhány tippet az első korcsolyázás alkalmára.

Felkészülés az ovira (beszoktatás)

OviABC2019.09.25

Felkészülni az óvodára a gyerekek többségénél nem egyszerű még akkor sem, ha korábban már ügyelt rájuk a nagyi vagy a szomszéd néni. A következő tippek felhasználva megkönnyítheted a felkészülést a nagy változásra.

Környezettudatos fenyőfadíszítés

OviABC2019.09.25

90 db fenyőfa feldíszitésére vállalkozó óvodás és iskolai csoportok jelentkezését várják az Advent Budapesten szervezői.

Ismét Oviparádé a Millenárison

OviABC2016.11.01

2013. március 2-án újra Oviparádé a Millenáris D csarnokában. A tavalyi bemutatkozó rendezvény után idén kibővült tartalommal, több mint 1200 nm-en találkozhatnak Budapest legfontosabb alapítványi- és magán óvodáival.